Xencelabs Pen Tablet Medium Bundle SE Αναθεώρηση: Κάθε λίγο μετράει

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:

  • Κορυφαία ποιότητα κατασκευής και συσκευασία
  • Περιλαμβάνει πολλά πρόσθετα, όπως γάντι, θήκη για στυλό και δύο στυλό
  • Πακέτα ευέλικτο τηλεχειριστήριο Quick Keys
  • Καλή απόδοση και ακρίβεια

Μειονεκτήματα:

  • Ακριβά σε σύγκριση με άλλα δισκία στυλό (εκτός από την Wacom)
  • Μερικές ιδιορρυθμίες του προγράμματος οδήγησης με το τηλεχειριστήριο Quick Keys
  • Το tablet έχει πολύ λίγα πλήκτρα συντόμευσης χωρίς επιπλέον τηλεχειριστήριο

ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ / ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΙΜΟΤΗΤΑ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ:

Ένας τρομερός αντίπαλος του Wacom Intuos, το Xencelabs Pen Tablet Medium Bundle SE προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις, premium αισθητική, έξτρα προστιθέμενης αξίας και μια μάλλον τρομακτική τιμή.

Πολλοί σχεδιαστές αγαπούν τις απλές χαρές και την απελευθερωτική λειτουργικότητα του στυλό και του χαρτιού, αλλά γίνεται όλο και πιο δύσκολο να ξεφύγεις από την κλήση του ψηφιακού χώρου. Όσον αφορά τα εργαλεία για τη μετατροπή ιδεών και σχεδίων σε ψηφιακά τεχνουργήματα, τα tablet σχεδίασης της Wacom κατέχουν εδώ και καιρό τη μερίδα του λέοντος στην αγορά και συνεχίζουν να το κάνουν, τουλάχιστον στα υψηλότερα επίπεδα. Πολλές εναλλακτικές έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια, καθεμία από τις οποίες προσπαθεί να τσιμπήσει αυτή τη μεγάλη πίτα, ειδικά με εκθετικά πιο προσιτές προσφορές. Σχεδόν από το πουθενά, ένας νέος ανταγωνιστής μπαίνει στη μάχη, προκαλώντας δυνατά τον μακροχρόνιο πρωταθλητή στον δικό του χλοοτάπητα. Το Xencelabs Pen Tablet Medium δίνει πολλές υποσχέσεις, ειδικά με το ειδικό πακέτο του, αλλά είναι απλώς κενές λέξεις ή κάτι που μπορεί πραγματικά να αντέξει στη δοκιμασία των προβλημάτων του πραγματικού κόσμου; Φοράμε τα δημιουργικά μας καπέλα και στροβιλίζουμε το στυλό για να μάθουμε αν αυτό είναι ένα εργαλείο που οι σχεδιαστές και οι δημιουργικοί μπορούν να μάθουν να αγαπούν.

Σχεδιαστής: Xencelabs

Αισθητική

Ακόμη και πριν ανοίξετε το κουτί, έχετε ήδη την εντύπωση ότι δεν πρόκειται απλώς για αμφισβητία. Ομολογουμένως, ανάγεται στην εποχή της συσκευασίας που είναι πιο περίτεχνη και μερικές φορές σπάταλη από όσο χρειάζεται, αλλά είναι δύσκολο να αρνηθούμε ότι η ποιότητα της παρουσίασης του Xencelabs Pen Tablet κάνει σίγουρα μια καλή πρώτη εντύπωση. Ευτυχώς, δεν είναι μόνο βαθύ δέρμα και αυτό το χαρακτηριστικό υψηλής ποιότητας συνεχίζεται και σε άλλα μέρη του προϊόντος.

Πρώτον, σας καλωσορίζει αμέσως ένα tablet και αξεσουάρ που είναι κυρίως λευκά με μείγματα γκρι, ένας συνδυασμός χρωμάτων που είναι σχεδόν ανήκουστος και αόρατος στη βιομηχανία ταμπλετών στυλό. Είναι σίγουρα μια ωραία πινελιά που ξεχωρίζει το Xencelabs από τους συνομηλίκους του. Φυσικά, δεν θα βρουν όλοι αυτό το χρώμα ελκυστικό, και υπάρχει μια δέσμη μη SE που έχει το παραδοσιακό μαύρο μοτίβο.

Αν και το Xencelabs Pen Tablet Medium είναι η τυπική σας πλαστική υπόθεση, σίγουρα μπορείτε να αισθανθείτε στα χέρια σας ότι δεν είναι το φθηνό και αδύναμο είδος πλαστικού. Έχει μια σταθερή ποιότητα κατασκευής που θα είναι σημαντική αν σκοπεύετε να το φέρετε μαζί σας πολύ. Οι λευκές επιφάνειες είναι λείες και γυαλιστερές, ενώ οι γκρι έχουν διαφορετική υφή, ανάλογα με τον σκοπό τους. Η περιοχή σχεδίασης, φυσικά, έχει μια παγωμένη υφή που δημιουργεί μια πιο ρεαλιστική εμπειρία σχεδίασης, ενώ η λαστιχένια λαβή στα στυλό τα κάνει πιο άνετα στο κράτημα.

Η συσκευασία συνοδεύεται επίσης από μια θήκη για στυλό που χωράει τα δύο στυλό, ανταλλακτικές μύτες, ένα καλώδιο USB και dongles για ασύρματη σύνδεση. Μια θήκη στυλό είναι ήδη μια σπάνια απόλαυση σε άλλα tablet, αλλά μια θήκη που φαίνεται κομψή μέσα και έξω είναι ακόμα μεγαλύτερη. Συνολικά, τόσο το tablet όσο και τα συνοδευτικά αξεσουάρ του φαίνονται τόσο premium όσο και η high-end προσφορά της Wacom, κάτι που δεν πρέπει πραγματικά να προκαλεί έκπληξη λαμβάνοντας υπόψη πόσο κοστίζει αυτό το πακέτο.

Εργονομία

Ως εργαλείο που θα χρησιμοποιείτε όσο στυλό και χαρτί, είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτό το tablet και το στυλό του να είναι άνετα στη χρήση, ειδικά για μεγάλες χρονικές περιόδους. Παρά το γεγονός ότι το “tablet” είναι το κύριο μέρος του προϊόντος, είναι στην πραγματικότητα η εργονομία του στυλό που είναι ακόμη πιο σημαντική. Ευτυχώς, η Xencelabs δεν απογοητεύει ούτε σε αυτόν τον τομέα, με όχι ένα αλλά δύο στυλό για να ταιριάζουν με τις προτιμήσεις και το στυλ σας. Το ένα είναι το τυπικό στυλό τύπου Wacom που φουσκώνει κοντά στο κάτω μέρος πριν λεπτύνει στην άκρη, δημιουργώντας ένα βολβώδες σχήμα που είναι κάτι ασυνήθιστο με τα κανονικά στυλό μελάνης. Το άλλο στυλό είναι το κανονικό βαρέλι, το οποίο είναι πιο κοινό μεταξύ φορητών υπολογιστών και φορητών συσκευών που υποστηρίζουν γραφίδα.

Ενώ και τα δύο στυλό είναι άνετα στο κράτημα, η επιλογή δεν θα είναι απλώς θέμα προτίμησης. Το μεγαλύτερο στυλό έχει τρία κουμπιά, ενώ το μικρότερο καλάμι έχει μόνο δύο, αναγκάζοντάς σας να αποφασίσετε μεταξύ λειτουργικότητας και φόρμας. Ευτυχώς, η απώλεια ενός κουμπιού δεν είναι τόσο καταστροφική όσο ακούγεται, καθώς υπάρχει ένα τηλεχειριστήριο που συνοδεύει το πακέτο. Και τα δύο στυλό έχουν επίσης γόμες στο αντίθετο άκρο που μπορείτε να αντιστοιχίσετε σε άλλες λειτουργίες, μια δυνατότητα που μέχρι στιγμής προσφέρει μόνο η Wacom.

Η εργονομία της ίδιας της πλάκας σχεδίασης συνοψίζεται σε δύο πράγματα. Πρώτον, είναι το πόσο ελαφρύ ή βαρύ είναι να το μεταφέρετε, το οποίο, σε αυτήν την περίπτωση, είναι περισσότερο από τη βαρύτερη πλευρά, γεγονός που προσθέτει στο βάρος του φορητού υπολογιστή που έχετε ήδη στην τσάντα σας. Η άλλη πτυχή είναι το πόσο καλά υποστηρίζει το χέρι και τον καρπό σας ενώ σχεδιάζετε πάνω του. Σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο tablet στυλό, το Xencelabs Pen Tablet Medium έχει μια ελαφρώς κεκλιμένη κάτω άκρη που υποτίθεται ότι έχει σχεδιαστεί για να είναι ένα εργονομικό στήριγμα καρπού. Για όσους ξεκινούν με αυτό το tablet, αυτό μπορεί πράγματι να είναι άνετο, αλλά όσοι αλλάζουν από υπάρχουσες μάρκες μπορεί να βρουν την καμπύλη λίγο άγνωστη.

Εκτέλεση

Η Xencelabs μπήκε στη σκηνή του tablet σχεδίασης με τα πυροβόλα όπλα, ισχυριζόμενη ότι αμφισβητεί τη Wacom σε πολλά μέτωπα, ειδικά στην τιμή. Φυσικά, πολλές άλλες μάρκες έχουν ήδη φωνάξει το ίδιο πράγμα και η εστίασή τους στην τιμή έδωσε λιγότερο από εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ομολογουμένως, έχουν βελτιωθεί σημαντικά με τα χρόνια, αλλά υπάρχει ακόμα ένα κενό μεταξύ αυτών και της Wacom, ένα κενό που προσπαθούν τώρα να καλύψουν οι πρώην υπάλληλοι της Wacom που δημιούργησαν τη Xencelabs.

Τα καλά νέα είναι ότι τα Xencelabs δεν είναι όλα κουβέντα. Όποιο από τα δύο στυλό και αν επιλέξετε, θα μπορείτε να αποκτήσετε ομαλές, ευκρινείς γραμμές χωρίς τρέμουλο. Μπορείτε σίγουρα να νιώσετε αυτά τα 8.192 επίπεδα ευαισθησίας σε σημείο που ίσως θέλετε να το ρυθμίσετε λίγο για να ταιριάζει στο στυλ και τη δύναμη των χεριών σας. Η επιφάνεια του tablet έχει αρκετή αντίσταση ώστε να μην αισθάνεστε σαν να γλιστράτε πλαστικό πάνω σε γυαλί, ειδικά αν μεταβείτε στις μύτες από τσόχα που προσφέρουν περισσότερη πρόσφυση. Είναι σίγουρα κοντά σε αυτό που θα περίμενε κανείς από την Wacom, αλλά άλλα πιο προσιτά tablet από τα XP-PEN, Huion και τα παρόμοια ήδη πλησιάζουν ούτως ή άλλως, καθιστώντας αυτό το πλεονέκτημα λιγότερο σημαντικό όσο περνάει ο καιρός.

Η αξία του tablet, ωστόσο, ξεπερνά την ακατέργαστη απόδοση σχεδίασης. Για παράδειγμα, η εγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης και η διαχείριση λογισμικού ήταν ανέκαθεν η καταστροφή αυτών των περιφερειακών υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένου του Wacom. Το λογισμικό της Xencelabs, ωστόσο, είναι σχεδόν τέλειο, εκτός από μερικές δυσλειτουργίες που αφορούν το συμπεριλαμβανόμενο τηλεχειριστήριο Quick Keys. Τα προγράμματα οδήγησης λειτουργούν χωρίς προβλήματα και το λογισμικό για τη διαμόρφωση του tablet, των στυλό και του τηλεχειριστηρίου έχει σαφή σήμανση και είναι εύκολο στη χρήση. Υπάρχουν σίγουρα πολλά χαρακτηριστικά, σχεδόν πάρα πολλά για αρχάριους.

Ένα μικρό αλλά ωραίο χαρακτηριστικό είναι τα φώτα στις γωνίες της ενεργής περιοχής του tablet, των οποίων τα χρώματα μπορείτε να ορίσετε ανά εφαρμογή. Μπορεί να ακούγεται ασήμαντο, αλλά το να έχετε πολύ ορατές ενδείξεις στα όρια της περιοχής σχεδίασης, καθώς και στην εφαρμογή στην οποία εστιάζετε, μπορεί να σας βοηθήσει πολύ να παραμείνετε υγιείς κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης σημασίας. Το ίδιο κατόρθωμα αλλαγής φωτός φαίνεται στον επιλογέα του τηλεχειριστηρίου, το οποίο μπορεί επίσης να αλλάξει την απόχρωση του ανάλογα με τη λειτουργία στην οποία βρίσκεται.

Εάν το tablet και το στυλό είναι τα αστέρια της εκπομπής, το τηλεχειριστήριο Γρήγορων πλήκτρων της συσκευασίας παίζει τον βοηθητικό ρόλο. Ένα αξεσουάρ που διατίθεται ως ακριβό πρόσθετο σε άλλες μάρκες, το τηλεχειριστήριο προσφέρει 8 πλήκτρα που μπορούν να αντιστοιχιστούν σε διαφορετικές λειτουργίες και 5 λειτουργίες που ανεβάζουν το σύνολο σε 40 διαμορφώσιμες συντομεύσεις. Αυτό δεν συνυπολογίζει τον επιλογέα LED που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, για μεγέθυνση και σμίκρυνση ή αλλαγή του μεγέθους της βούρτσας με μια απλή περιστροφή. Σε αντίθεση με άλλα παρόμοια τηλεχειριστήρια, διαθέτει οθόνη OLED που δεν αναγκάζει τους χρήστες να απομνημονεύσουν ποιο κουμπί κάνει ποια ενέργεια. Το τηλεχειριστήριο σίγουρα λειτουργεί εξαιρετικά και είναι ένα από τα κυριότερα σημεία αυτού του πακέτου. Αν και τεχνικά είναι ένα επιπλέον, στην πραγματικότητα γίνεται αναγκαιότητα επειδή το tablet, σε αντίθεση με άλλα του είδους του, έχει μόνο τρία κουμπιά που είναι αδέξια τοποθετημένα στο επάνω μέρος. Αυτό μπορεί να είναι πολύ λίγο για τους επαγγελματίες που στοχεύει η Xencelabs, καθιστώντας αυτό το τηλεχειριστήριο 99,99 $ ουσιαστικό μέρος της πρότασής του.

Ένα άλλο πράγμα που ξεχωρίζει το Xencelabs Pen Tablet Medium είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει τόσο με καλώδιο USB όσο και με το παρεχόμενο ασύρματο dongle. Το τελευταίο προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στη ρύθμιση του χώρου εργασίας σας ή όταν εργάζεστε μακριά από το γραφείο σας χωρίς να χρειάζεται να αντιμετωπίσετε την αστάθεια του Bluetooth. Αυτό σημαίνει ότι θα εγκαταλείπατε μια υποδοχή USB ακόμα και όταν μεταβαίνετε σε ασύρματη σύνδεση, κάτι που μπορεί να γίνει ακόμη πιο προβληματικό όταν χρησιμοποιείτε μια άλλη υποδοχή για το τηλεχειριστήριο Γρήγορων πλήκτρων.

Βιωσιμότητα

Ως συσκευή που πρέπει να είναι λεπτή και ελαφριά, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Xencelabs Pen Tablet και τα αξεσουάρ του χρησιμοποιούν άφθονο πλαστικό, αν και η συσκευασία ευτυχώς δεν έχει τόσα πολλά. Αν αυτό δεν ήταν αρκετά κακό, το ιστορικό αυτών των συσκευών που επισκευάζονται και ανακυκλώνονται δεν είναι τόσο καλό, και οι περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν να πετάξουν και να αντικαταστήσουν σπασμένα προϊόντα αντί να τα επισκευάσουν, ειδικά όταν το κόστος επισκευής υπερβαίνει κατά πολύ τα νέα. ψώνια. Υπό αυτή την έννοια, υπάρχουν ελάχιστα πράγματα που η Xencelabs κάνει διαφορετικά από τους συνομηλίκους της, τουλάχιστον τίποτα που έχει αποκαλύψει με περηφάνια ακόμη.

Ως εξαιρετικά νεανική μάρκα, μάλλον δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Xencelabs επικεντρώνεται στο λέιζερ στο να εδραιώσει πραγματικά τη θέση της στην αγορά. Αντιμετωπίζει έναν γίγαντα και η επιβίωση και η επιτυχία του είναι αυτή τη στιγμή η πιο κρίσιμη πτυχή της επιχείρησής του. Ταυτόχρονα, ωστόσο, είναι μια νέα μάρκα που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά από την αρχή με μια ισχυρότερη και πιο ορατή δέσμευση βιωσιμότητας. Μόνο ο χρόνος θα δείξει εάν μπορεί να ανέβει στην ταχύτητα σε αυτό το θέμα, υποθέτοντας ότι τα καταφέρνει πραγματικά με τα πρώτα προϊόντα της.

αξία

Από άποψη σχεδίασης και απόδοσης, το Xencelabs Pen Tablet Medium είναι ήδη αρκετά δυνατό. Λειτουργεί εξίσου καλά με το αντίστοιχο Wacom Intuos Pro, αλλά ξεπερνά και αυτό με χαρακτηριστικά όπως ασύρματη συνδεσιμότητα, ρυθμιζόμενες ενδείξεις LED και δύο στυλό απευθείας από το ρόπαλο. Το παρεχόμενο τηλεχειριστήριο Quick Keys σίγουρα προσθέτει στην αξία, κάτι που θα έπρεπε να αγοράσετε ξεχωριστά με άλλες μάρκες.

Τα πράγματα γίνονται λίγο λιγότερο ξεκάθαρα, ωστόσο, όταν αρχίζετε να μιλάτε για την τιμή. Με 380 $ για το λευκό Bundle SE ή 370 $ για την τυπική έκδοση Black, δεν είναι ακριβώς το πιο προσιτό κιτ εκτός της Wacom. Εάν αφαιρέσετε το τηλεχειριστήριο, θα παραμείνετε στα 280 $, εύκολα τριπλάσια από την τιμή ενός μεσαίου μεγέθους tablet με στυλό από XP-PEN ή Huion. Φυσικά, σε σύγκριση με την Wacom, στην πραγματικότητα εξοικονομείτε αρκετά, ειδικά αν λάβετε υπόψη όλα τα πρόσθετα που λαμβάνετε. Περιττό να πούμε ότι το Xencelabs Pen Tablet Medium βρίσκεται στη μέση των ειδών, μειώνοντας τη συνολική του αξία σε σύγκριση με πιο προσιτές επιλογές, με ή χωρίς επιπλέον τηλεχειριστήριο.

Ετυμηγορία

Αν και εξακολουθεί να είναι το γνωστό όνομα μεταξύ των ταμπλέτων σχεδίασης, τόσο με οθόνες όσο και χωρίς, η Wacom δεν είναι πλέον ο μόνος παίκτης στο πεδίο. Πολλοί αντίπαλοι έχουν ξεσηκωθεί και έχουν καταβροχθιστεί. Μπορεί να υπάρχει ακόμα μια ευδιάκριτη διαφορά μεταξύ της Wacom και άλλων παικτών όσον αφορά την απόδοση, αλλά αυτό το χάσμα κλείνει μετά από χρόνια βελτίωσης και εξέλιξης. Αρκεί να πούμε ότι δεν λείπουν οι «εναλλακτικές λύσεις Wacom», κάτι που κάνει την άφιξη της Xencelabs τόσο εκπληκτική όσο και λίγο αμφισβητήσιμη.

Μην κάνετε λάθος, το μεσαίο πακέτο Xencelabs Pen Tablet SE είναι εντυπωσιακό σχεδόν από όλες τις απόψεις. Φαίνεται και αισθάνεται κορυφαίο, ειδικά με τον ασυνήθιστο λευκό σχεδιασμό του, και η ακρίβεια και η ανταπόκρισή του αποδεικνύουν τη γενεαλογία του που μπορεί να αναχθεί στην ίδια τη Wacom. Η δέσμη περιλαμβάνει πολλά ωραία πρόσθετα, μεταξύ των οποίων το τηλεχειριστήριο Quick Keys, το οποίο εξακολουθεί να είναι εξαιρετικό, ακόμη και αν λάβουμε υπόψη την τιμή. Είναι αυτή η τιμή, ωστόσο, που θα κάνει πολλά δημιουργικά να σταματήσουν για σκέψη όταν υπάρχουν ακριβώς πολλές εναλλακτικές που μπορούν να κάνουν εξίσου καλά με πολύ λιγότερα. Η τιμολόγηση της Xencelabs κάνει μια σαφή δήλωση ότι στοχεύει στον θρόνο της Wacom, λανσάροντας μια premium συσκευή που την φέρνει πιο κοντά στον κάτοχο του τίτλου από άλλους ανταγωνιστές. Μένει να δούμε, ωστόσο, εάν αυτή η στρατηγική θα αποδώσει καρπούς ή εάν το Xencelabs Pen Tablet θα είναι ένα θαύμα.

Leave a Comment