Ένα νέο Superfood από τη Χαβάη και το μέλλον της ασφάλειας των τροφίμων

Η σύνδεση μεταξύ της επισιτιστικής ασφάλειας, της παραγωγής τροφίμων και της κλιματικής κρίσης έχει γίνει ξεκάθαρη. Γνωρίζουμε ότι τα συστήματα τροφίμων συνεισφέρουν και επηρεάζονται σημαντικά από την κλιματική αλλαγή και καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται, εάν θέλουμε να επιτύχουμε τους παγκόσμιους κλιματικούς μας στόχους, θα πρέπει να αυξηθεί και η ανάγκη μας για πιο βιώσιμες, αναγεννητικές και ολιστικές πρακτικές γεωργίας και προμήθειας . Ουσιαστικά, πρέπει να γυρίσουμε το ρολόι πίσω στον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουμε, καλλιεργούμε και καταναλώνουμε τρόφιμα, εάν πρόκειται να είμαστε σε θέση να ταΐσουμε το μέλλον.

Η γεωργία ευθύνεται για το 25% περίπου των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, γεγονός που την καθιστά σημαντικό παράγοντα που συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή. Αλλά οι εκπομπές είναι μόνο ένα μέρος του προβλήματος. Για να ξεκλειδωθεί η δυνατότητα του κόσμου μας να θρέψει τον ταχέως αυξανόμενο πληθυσμό, πόσο μάλλον εκείνους που ζουν σήμερα εδώ, πρέπει να υπάρξει μια δραματική αλλαγή στον τρόπο που τρώμε, από το αγρόκτημα στο τραπέζι και πάλι πίσω.

Ο Μάρτιος είναι ο μήνας B Corp, και το θέμα φέτος είναι «Go Beyond» και είχα την ευκαιρία να καθίσω με τον Brad Charron, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της μάρκας B Corp ALOHA, για να συζητήσουμε πώς κάνει το καθήκον του για να προχωρήσει πέρα . Το πιο πρόσφατο λανσάρισμά του, το Kona Bar, δείχνει μερικούς τρόπους με τους οποίους οι επωνυμίες, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλες ή μικρές, μπορούν να ξεπεράσουν, με προμήθεια συστατικών, ουσιαστικές συνεργασίες και πρωτοποριακές καινοτομίες που μεταδίδουν προϊόντα που μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι σε ένα ευρύτερο κοινό.

Μεταξύ των πραγμάτων που συζητήσαμε είναι η δυνατότητα μιας νέας καινοτομίας συστατικών από το ανθεκτικό στο κλίμα δέντρο Pongamia, που εμφανίζεται για πρώτη φορά σε ένα προϊόν διατροφής, το Kona Bar, να αποτελέσει μέρος της λύσης. Επίσης, εμβαθύνουμε στην κρίσιμη σημασία των επωνυμιών, των ανθρώπων και των κοινοτήτων που συνεργάζονται για να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο, γιατί η Χαβάη κατέχει το κλειδί για το πώς θα πρέπει να είναι η βιώσιμη γεωργία στην πράξη και γιατί η ALOHA δεσμεύεται να γίνει Climate Neutral Certified το 2023. Παρακάτω είναι μια ελαφρώς επεξεργασμένη εκδοχή της συζήτησής μας.

Christopher Marquis: Γιατί είναι σημαντική αυτή η κυκλοφορία προϊόντος για τη μάρκα;

Μπραντ Σάρον: Οι επωνυμίες λανσάρουν νέα προϊόντα ή κατηγορίες για μυριάδες λόγους. Μερικές φορές είναι ένας νέος συνδυασμός γεύσεων που φαίνεται να έχει ενθουσιασμό ή ενδιαφέρον από τους καταναλωτές, ειδικά αν προέρχεται από τους πιο παθιασμένους θαυμαστές σας. Άλλες φορές, είναι ένας σταθερός επιχειρηματικός λόγος για να προσθέσετε νέες διαστάσεις στην προσφορά των προϊόντων σας, για να δημιουργήσετε μια αφήγηση διαφοροποίησης σε ένα ακατάστατο ανταγωνιστικό σύνολο. Σε αυτήν την περίπτωση, η ιδέα για αυτό το μπαρ προήλθε και από τους δύο αυτούς λόγους…αλλά με μια πολύ σημαντική προσθήκη…το ALOHA Kona Bar προήλθε απευθείας από ένα μέρος, μια πηγή, μια κοινότητα. Όλα προέκυψαν από μια στιγμιαία απόφαση να πάρετε μια πτήση της Χαβάης αεροπορικής εταιρείας 39 $ από το O’ahu στο νησί της Χαβάης. Νοίκιασα ένα πολύ κακοποιημένο Hyundai από το Turo και έκανα κρουαζιέρες για μερικές μέρες πάνω-κάτω στις πλευρές των ηφαιστείων σε ένα ταξίδι ανακάλυψης, ψάχνοντας να βρω ειδικά συστατικά απευθείας από την πηγή για να κάνω ένα προϊόν πραγματικά νέο στον κόσμο.

Τι βρήκα λοιπόν; Ξεκίνησα με 100% καφέ Kona από την Greenwell Farms, μια οικογενειακή φάρμα πέμπτης γενιάς αφοσιωμένη σε αναγεννητικές πρακτικές που θρέφουν την υγεία της γης. Ακόμη και με ένα στρώμα ηφαιστειακής τέφρας να παραμένει στον ορίζοντα, αυτό το αγρόκτημα κόβει την ανάσα με κάθε δυνατό τρόπο. Δεύτερον, το νέο μας μπαρ διαθέτει ξηρούς καρπούς macadamia από την Hāmākua Nut Company, ένα αγρόκτημα δέντρων που κρέμεται στις νότιες ηφαιστειακές πλαγιές βόρεια της Pahala που στεγνώνει τους ξηρούς καρπούς τους αρκετά βιώσιμα, μετατρέποντας την ενέργεια μέσω καθαρής καύσης κελύφους μακαντάμια σε ατμό και χρησιμοποιώντας υδροηλεκτρική ενέργεια από το νερό που τρέχει Mauna Loa. Και μετά υπάρχει το Terviva, ένας βιώσιμος οπωρώνας στη Hale’iwa, στη βόρεια ακτή του O’ahu. Μετά από περισσότερο από μια δεκαετία καινοτομίας, η Terviva ανακάλυψε έναν τρόπο να συλλέγει και να μετατρέπει την pongamia, ένα υποτροπικό όσπριο ικανό να αναζωογονήσει τις ανεπαρκώς χρησιμοποιούμενες γεωργικές εκτάσεις, σε μια πρώτη στο είδος της καινοτομία συστατικών, το έλαιο Ponova™. Όπως όλα τα προϊόντα που κατασκευάζει η ALOHA, αυτή η νέα δημιουργία ανταποκρίνεται στα πρότυπα μακροθρεπτικών συστατικών που περιμένουν από εμάς οι πιστοί της επωνυμίας μας, ενώ προσφέρει εξαιρετική υφή και γεύση. Χωρίς συντομεύσεις. Ποτέ. Πάντα.

Αυτή είναι η πρώτη μας μπάρα “Special Edition”. Αυτό δεν είναι μάρκετινγκ ή κάποια έξυπνη ονοματολογία. Αυτό το μπαρ είναι πολύ ιδιαίτερο για πολλούς λόγους. Πρώτον, υπογραμμίζει την ολιστική προσέγγισή μας στα τρόφιμα, ενώ μας επιτρέπει να ευαισθητοποιήσουμε για τις βιώσιμες και αναγεννητικές γεωργικές πρακτικές στη Χαβάη και τους καταπληκτικούς ανθρώπους που τις οδηγούν. Δεύτερον, σημαντικά έσοδα από τις πωλήσεις αυτού του προϊόντος υποστηρίζουν την κοινότητα της Χαβάης, δηλαδή τον Kupu, έναν μακροχρόνιο συνεργάτη και μη κερδοσκοπικό οργανισμό της ALOHA που επενδύει στη νεολαία της Χαβάης μέσω της διαχείρισης γης και της πρακτικής εκπαίδευσης. Τέλος, αυτό το προϊόν μας επιτρέπει να υποστηρίξουμε και να υποστηρίξουμε την αποστολή της εταιρείας μας, επιτρέποντάς μας να κάνουμε ό,τι κάνουμε καλύτερα. Φτιάξτε φυτικά τρόφιμα που έχουν υπέροχη γεύση, είναι καλύτερα για εσάς και καλύτερα για τον κόσμο. Όπως θυμάστε, η ALOHA είναι μια εταιρεία που ανήκει σε υπαλλήλους και λειτουργεί και, ως ομάδα, δεσμευόμαστε να βρίσκουμε νέους και καινοτόμους τρόπους για να χρησιμοποιήσουμε τη μικρή επιχείρησή μας ως δύναμη για το καλό, ενώ συνεργαζόμαστε με άλλους για να έχουμε μεγαλύτερο αντίκτυπο μέσω της νοστιμιάς και θρεπτική τροφή.

Μαρκήσιος: Τι είναι Λάδι Ponova™ και γιατί αποφάσισες να το εντάξεις στο μπαρ;

Charron: Το λάδι Ponova™ είναι ένα υψηλής ποιότητας λάδι που παρασκευάζεται από «σούπερ-δέντρα» pongamia. Αναπτύχθηκε από την Terviva, μια καινοτόμο εταιρεία τροφίμων και γεωργίας, η Ponova™ αλλάζει το παιχνίδι στον κόσμο των φυτικών ελαίων και της αναγεννητικής γεωργίας. Είμαστε πολύ περήφανοι που ενσωματώσαμε αυτήν την καινοτομία συστατικών στο Kona Bar μας.

Η διαδικασία παρασκευής του λαδιού Ponova™ περιλαμβάνει συμπίεση και ελαφρύ εξευγενισμό των κόκκων των δέντρων pongamia. Το αποτέλεσμα είναι ένα λάδι με ουδέτερη γεύση με βουτυρώδη αίσθηση στο στόμα που βελτιώνει την υφή στα τρόφιμα.

Τα δέντρα Pongamia είναι δέντρα ανθεκτικά στο κλίμα που αναζωογονούν τη γη και τις κοινότητες όπου αναπτύσσονται. Ιστορικά χρησιμοποιούνται για αναδάσωση στην Ασία, δεσμεύουν άνθρακα ενώ βελτιώνουν την υγεία του εδάφους και την ποιότητα του νερού. Καθώς αντιστέκονται φυσικά στα παράσιτα και απαιτούν ελάχιστο νερό, είναι εξαιρετικά ανθεκτικά, χαμηλής συντήρησης και φιλικά προς το περιβάλλον. Για χιλιάδες χρόνια, το λάδι έχει χρησιμοποιηθεί στην ιατρική της Αγιουρβέδα και στην περιποίηση του δέρματος. Αλλά μέχρι τώρα, δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε τρόφιμα. Μετά από περισσότερο από μια δεκαετία καινοτομίας, η Terviva έχει ξεκλειδώσει τις δυνατότητές της ως ένα φιλικό προς το κλίμα και θρεπτικό συστατικό τροφίμων που μπορεί να βοηθήσει στη βιώσιμη διατροφή του αυξανόμενου πληθυσμού του κόσμου. Ελπίζουμε η χρήση αυτού του «σούπερ λαδιού» να εμπνεύσει και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, καθιστώντας το λάδι Ponova™ βασικό συστατικό για επωνυμίες με γνώμονα την υγεία και τη βιωσιμότητα σε όλο τον κόσμο.

Μαρκήσιος: Γιατί διάλεξες Kupu ως συνεργάτης σας;

Charron: Από τη δημιουργία της εταιρείας, η ALOHA έχει ένα τοπικό συμβουλευτικό συμβούλιο γηγενών κατοίκων της Χαβάης που μας βοηθούν να κατανοήσουμε και να ζήσουμε το πνεύμα της αλόχα στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Για να είμαστε πρεσβευτές του πνεύματος, συνειδητά σκεφτόμαστε και ενεργούμε σύμφωνα με τις αρχές της αλόχα. Το Kupu, γνωστό στο O’ahu, σίγουρα είναι ο κορυφαίος μη κερδοσκοπικός οργανισμός διατήρησης της Χαβάης με επίκεντρο τη νεολαία. Έχουν πάνω από μια ντουζίνα προγράμματα που στοχεύουν στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της επόμενης γενιάς περιβαλλοντικών και πολιτιστικών διαχειριστών, ενώ παράλληλα προσφέρουν στη γη και την κοινότητα.

Κατά τη διάρκεια των σχεδόν 3 ετών που εργαζόμαστε μαζί τους, έχω δει από πρώτο χέρι τον αντίκτυπο που έχει το πρόγραμμα Kupu στις τοπικές κοινότητες και γνώρισα πολλούς νέους ενήλικες που επωφελήθηκαν από τη δωρεάν μάθηση, τις υπηρεσίες και την εργασία τους προγράμματα. Σε μια πρόσφατη μελέτη, το Kupu εκτιμήθηκε ότι συνεισέφερε περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια σε θετικό κοινωνικοοικονομικό αντίκτυπο για τη Χαβάη. Όποιος αγοράζει ένα μπαρ ALOHA θα πρέπει να αισθάνεται περήφανος που επενδύει σε μελλοντικούς ηγέτες αυτής της κοινότητας και στον ευρύτατο αντίκτυπό της στα νησιά και στην ηπειρωτική χώρα.

Marquis: Τι είναι διαφορετικό σχετικά με τις γεωργικές πρακτικές ΧαβάηʻΕγώ εναντίον της ηπειρωτικής χώρας;

Charron: ΧαβάηʻΤο i είναι ένα από τα πιο οικολογικά διαφορετικά μέρη στον κόσμο, με 10 από τα 14 μικροκλίματα του κόσμου, τη μεγαλύτερη συγκέντρωση σε μια μικρή περιοχή στη γη. Η βιωσιμότητα και αυτό που τώρα ονομάζουμε «αναγεννητική γεωργία», είναι έμφυτο στην κουλτούρα της Χαβάης. Μέσα από τη μακροχρόνια σχέση μου με τη ΧαβάηʻΕγώ και ακούγοντας προσεκτικά το τοπικό μας Συμβουλευτικό Συμβούλιο ALOHA, έχω δει αυτή τη βαθιά σύνδεση μεταξύ του λαού της Χαβάηςʻεγώ και η ίδια η γη. Υπάρχει μια καλά διατυπωμένη αντίληψη ότι η ευημερία της κοινότητας εξαρτάται από το πόσο καλά φροντίζεται η γη. Είναι μια αμοιβαία σχέση ενσωματωμένη βαθιά στην κουλτούρα της Χαβάης.

Αν θέλετε να μπείτε βαθιά στην επιστήμη, ειλικρινά δεν αισθάνομαι ικανός να απαντήσω. Αλλά μπορώ να πω αυτό? Οι υποστηρικτές της γεωργίας στη Χαβάη είναι ξεκάθαροι ότι, οικολογικά, είναι το τέλειο μέρος για την καλλιέργεια τροφίμων. Από το ηφαιστειακό έδαφος, το σταθερό νερό της βροχής και τον ήλιο, μέχρι τον περιβάλλοντα άνεμο και τους ωκεανούς που υποστηρίζουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η Χαβάη βρίσκεται σε μοναδική θέση να δείξει στον κόσμο τι είναι δυνατό όταν παράγουμε τρόφιμα με τρόπο που είναι αναγεννητικό αντί να είναι εξορυκτικό. Ελπίζουμε ότι μερικές από αυτές τις συζητήσεις μπορούν να ρίξουν φως σε αυτό.

Marquis: Τι σας έκανε να θέλετε να δεσμευτείτε για να γίνετε Climate Neutral Certified φέτος;

Charron: Η φιλοδοξία μου είναι πάντα να «είμαι στο μπροστινό πόδι». Αυτό θυμίζει την αθλητική μου προπόνηση στο χόκεϊ (FYI – αποκτάς ταχύτητα από το να σπρώχνεις τα δάχτυλα των ποδιών σου προς τα εμπρός όταν κόβεις στον πάγο), αλλά είναι ένα υπέροχο προοδευτικό επιχειρηματικό μάθημα. Θέλω να διασφαλίσω ότι η εταιρεία σκέφτεται πώς να είναι «καλύτερη» ολιστικά κάθε μέρα. Γιατί λοιπόν να προσθέσετε το «κλίμα» στη λίστα των φιλοδοξιών; Με απλά λόγια, πιστεύουμε ότι είναι το σωστό. Η κατοχή ενός αξιόπιστου και εφαρμόσιμου σχεδίου για το κλίμα θα καταστεί σύντομα αδιαπραγμάτευτη για τις επιχειρήσεις που προσανατολίζονται στον καταναλωτή και θέλουμε να είμαστε κοντά σε αυτό. Σε συνεργασία με την Climate Neutral, αυθεντικούς ειδικούς στο θέμα, θα μπορέσουμε να μετρήσουμε καλύτερα τον περιβαλλοντικό μας αντίκτυπο και, παρόλο που είμαστε μια μικρή εταιρεία, θα κατασκευάσουμε ένα σχέδιο για να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί. Δεν γνωρίζω καμία άλλη μάρκα πρωτεΐνης φυτικής προέλευσης που έχει λάβει αυτήν την πιστοποίηση μέχρι σήμερα, αλλά σίγουρα ελπίζω και περιμένω ότι δεν θα είμαστε μόνοι για πολύ. Όσο περισσότερο εμείς, στην ευρύτερη κοινότητα τροφίμων, αναλαμβάνουμε δράση για το κλίμα, τόσο καλύτεροι θα γινόμαστε όλοι.

Marquis: Γιατί επιλέξατε το Thrive Market ως συνεργάτη εκτόξευσης;

Charron: Η ALOHA είναι αυτή τη στιγμή η ταχύτερα αναπτυσσόμενη και η δεύτερη μεγαλύτερη μάρκα στο Thrive Market (στην κατηγορία των μπαρ). Το γεγονός ότι είμαστε μεγαλύτεροι από όλες τις μεγαλύτερες μάρκες CPG στο Thrive είναι τόσο τρελό να το σκεφτόμαστε. Θυμάμαι μέρες στο παρελθόν, πάρα πολύ καλά, να εκλιπαρούσα για κοινό με λιανοπωλητές. πόσο μάλλον να ελπίζουμε ότι θα γίνουμε ηγέτες κατηγορίας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αναλογιζόμενος αυτό, και γιατί η Thrive είναι ένας τέλειος συνεργάτης ειδικότερα, νομίζω ότι μεγάλο μέρος της επιτυχίας της επωνυμίας μας στο Thrive μπορεί να αποδοθεί στη μαζική επικάλυψη αξιών που μοιράζονται οι δύο εταιρείες. Το μοναδικό επιχειρηματικό μοντέλο της Thrive επιτρέπει στους πελάτες όχι μόνο να αγοράζουν επωνυμίες ανά τύπο προϊόντος ή γεύση, για παράδειγμα, αλλά και να διακρίνουν ως προς τις αξίες, τον τρόπο λειτουργίας μιας εταιρείας, το τι αντιπροσωπεύει (ή κατά). Η Thrive κατανοεί καλύτερα από τους περισσότερους ότι οι αγοραστές τους θέλουν να υποστηρίξουν εταιρείες που υποστηρίζουν τους σκοπούς στους οποίους πιστεύουν. Η ALOHA κάνει ακριβώς αυτό.

Τέλος, και γράφοντας αυτό καθώς μπαίνουμε στον μήνα επιπτώσεων της B-Corp του Μαρτίου, η Thrive είναι ένας συνεργάτης της B Corp που έχει επίσης δεσμευτεί να γίνει Climate Neutral φέτος. Έχουν μια ομάδα που καθοδηγείται από τους ιδρυτές, μια κουλτούρα που καθοδηγείται από την αποστολή και μια προσέγγιση που έχει σχεδιαστεί για σκοπούς. Θέλουν να οδηγήσουν σε μια ευρεία αλλαγή στον τρόπο ζωής των καταναλωτών προς την υγεία και την ευεξία, την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και τον κοινωνικό αντίκτυπο. Μπορούμε σίγουρα να τα καταφέρουμε.

(tagsTo Translate)ALOHA

Leave a Comment